1. Introductie
2. Kids & computers
3. Tool
4. Webcommunity
5. Voorbeelden
6. Demo

1. Introductie

AnimationPad is een nieuwe veelzijdige teken- en animatietool. Het unieke van deze tool is dat hij geheel binnen de browser gebruikt kan worden (zonder extra installaties!). Het resultaat kan met één klik op het worden internet gepubliceerd en is vanaf dat moment voor iedereen toegankelijk. De AnimationPad tool is onderdeel van een interactieve webcommunity gebouwd met workshops, mogelijkheden om samen te werken, portfolio’s en gallerijën om eigen werk te presenteren. Vandaar de toevoeging XL. Deze website geeft een overzicht van de achtergronden en mogelijkheden van AnimationPad XL.

AnimationPad XL is op dit moment nog in ontwikkeling. Op deze website worden de achtergronden van de tool en webcommunity belicht en demo’s en voorbeelden getoond. Neem voor meer informatie contact op met info@upworks.nl.

Voor wie is AnimationPad bedoeld?
De tool en webcommunity is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Met enige begeleiding is het ook voor jongere kinderen mogelijk met AnimationPad te werken. De vormgeving, het taalgebruik, de thema’s en de wijze waarop de functionaliteit wordt aangeboden is echter primair op de doelgroep 8 tot 12 jaar gericht.

Waarom AnimationPad?
Het world wide web bestaat al meer dan tien jaar. Het is begonnen als een tekstmedium met eenvoudige opmaak en hier en daar een plaatje. Op dit moment zien we een ontwikkeling naar de integratie van multimedia op het web in de vorm van geluid (mp3), video (mpeg, wmv) en animatie (flash). Opvallend is dat vooral professionals zich met de productie van deze multimedia bezighouden. De websites van ‘normale’ gebruikers bestaan nog steeds hoofdzakelijk uit tekst en afbeeldingen. AnimationPad biedt een platform om online op eenvoudige wijze tekeningen en animaties te produceren en daarmee de beeldende mogelijkheden van het internet te vergroten.

Wat willen we bereiken?
Geef kinderen een stuk papier met wat potloden en er ontstaan bijna vanzelf originele en fantasievolle tekeningen. Geef kinderen een computer met internetaansluiting en zij zitten uren in online games te klikken om hun topscore te verbeteren. Op zichzelf is er niets mis met internetspelletjes, maar behalve tijdverdrijf levert het weinig op. Het kan ook anders. AnimationPad biedt kinderen, die een sterk visueel georiënteerd zijn, een welkome uitbreiding van hun mogelijkheden het internet als communicatieplatform te gebruiken. Een stimulerende omgeving die kinderen uitdaagt vorm te geven aan hun eigen verbeelding!

Wat maakt AnimationPad zo innovatief?
AnimationPad een tool die geheel binnen de browser functioneert zonder dat daarvoor plugin’s gedownload hoeven te worden of andere software geïnstalleerd. Meteen beginnen dus! Niet eerder werden in een webtoepassing zoveel visuele interactiemogelijkheden aan de gebruiker aangeboden. Daarbij worden in AnimationPad XL kinderen met voorbeelden en workshops van het begin af aan gestimuleerd hun beeldende vermogens en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Op welke wijze wordt AnimationPad aangeboden?
AnimationPad is een serverside toepassing en zal daarom worden aangeboden als een ASP-dienst: gebruikers kunnen zich abonneren op de dienst en verwerven daarmee het recht alle mogelijkheden van de tool en omgeving te gebruiken. Daarbij mikt UPworks in eerste instantie op het primair onderwijs waarvoor de tool en community uitstekende mogelijkheid biedt om zowel aan de beeldende als aan de webvaardigheden van leerlingen te werken.

Wat voor techniek gebruikt AnimationPad?
AnimationPad maakt gebruik van uiteenlopende technieken: PHP, SQL, VML, CSS2, DHTML, Javascript, XHTML, HTML+TIME, jpg, Gif89a. Door al deze verschillende webtechnieken op een slimme manier te combineren, kan AnimationPad gebruikt worden zonder dat ook maar iets extra’s op de computer van de gebruiker geïnstalleerd hoeft te worden, dus geen editor om in te kunnen werken en geen plugin om de resultaten te kunnen bekijken. Systeemvereisten zijn een PC (Pentium II of hoger) met internetaansluiting (ISDN, ADSL of kabel) en IE5.5 of hoger.

top